Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6897 mails)

< Previous Next >
[Bug 250241] New: IDE disc not detected
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 1 Mar 2007 09:10:16 -0700 (MST)
  • Message-id: <bug-250241-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=250241

Summary: IDE disc not detected
Product: openSUSE 10.3
Version: Alpha 1plus
Platform: Other
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Critical
Priority: P5 - None
Component: Installation
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: sbrabec@xxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxxxx
CC: locilka@xxxxxxxxxx


hwinfo --disk from 10.3 alpha1plus:
(empty)

Disk is detected by kernel and pata_via and via82cxxx are loaded during boot,
but /dev/hda is not created.

Work-around: Add BrokenModules=via82cxxx during boot and use libata.

hwinfo --disk from 10.2:
12: IDE 00.0: 10600 Disk
[Created at block.218]
UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/storage_serial_VNP214B2S3MBZF
Unique ID: l_yX.M4VhE4r2mP9
Parent ID: ESW+.nQ0NSFVw5Y0
SysFS ID: /block/hda
SysFS BusID: 0.0
SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:07.1/ide0/0.0
Hardware Class: disk
Model: "IC35L040AVVN07-0"
Device: "IC35L040AVVN07-0"
Revision: "VA2OAG0A"
Serial ID: "VNP214B2S3MBZF"
Driver: "VIA_IDE", "ide-disk"
Driver Modules: "via82cxxx", "ide_disk"
Device File: /dev/hda
Device Files: /dev/hda, /dev/disk/by-id/ata-IC35L040AVVN07-0_VNP214B2S3MBZF,
/dev/disk/by-path/pci-0000:00:07.1-ide-0:0, /dev/disk/by-id/edd-int13_dev80
Device Number: block 3:0-3:63
BIOS id: 0x80
Geometry (Logical): CHS 79780/16/63
Size: 80418240 sectors a 512 bytes
Geometry (BIOS Legacy): CHS 1023/255/63
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #5 (IDE interface)


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

< Previous Next >