Mailinglist Archive: opensuse (621 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Leap 15.1 Installation Experience
On 06/08/2019 10:32 AM, Lew Wolfgang wrote:
Hi David,

No, that wasn't my experience.  For me, a fresh install of 15.1 failed at the
first boot and I wasn't able to get it working by loading the Nvidia binary
blobs after a nomodeset boot.  A fresh install of 15.0, followed by a DVD
upgrade to 15.1 worked fine at first boot and I was then able to update
using the Nvidia repository without issue.

I didn't try upgrading from 42.3 and I don't think I will.  Too much could go
wrong.

Yep, agreed there. the 42.3 to 15.1 will be a fresh install. I'm still chasing
down a few issues with 15.1 before I satisfied I can make the jump without
losing a couple of day with (why isn't XYZ working).

Fringe-benefit, as a result of trying to figure out why xterm-256color wasn't
loading by default in 15.1, I ended up playing with my prompt to tweak the
colors for 256 colors, and on an xterm with Linux colors (black background), I
like the improvements, You can try them and see what you think:


## root prompt
export PS1="\[\e[1;34m\][\[\e[38;5;203m\]\A
\[\e[1;34m\]\h\[\e[38;5;197m\]:\w\[\e[1;34m\]] # \[\e[0m\]"

## user prompt
export PS1="\[\e[38;5;244m\]\D{%R}\[\e[38;5;69m\] \h:\w> \[\e[0m\]"

old versions:

export PS1="\[\e[1;34m\][\[\e[1;31m\]\A
\[\e[1;34m\]\h\[\e[0;31m\]:\w\[\e[1;34m\]] # \[\e[0m\]"

export PS1="\[\e[1;30m\]\D{%R}\[\e[1;34m\] \h:\w> \[\e[0m\]"

(just select/middle-mouse-paste the PS1=... into a terminal and hit return)

--
David C. Rankin, J.D.,P.E.

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >