Mailinglist Archive: opensuse (1355 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] yast2 over ssh
On 2018-06-23 07:56, David C. Rankin wrote:
On 06/23/2018 12:27 AM, Andrei Borzenkov wrote:
https://lists.opensuse.org/opensuse-factory/2018-06/msg00078.html

Looks more like finger pointing to me (i.e. - it worked in the past in
Qt, then stopped, then Qt claim it is Xserver fault. Go figure).

Anyway, ssh is obviously not the only way to forward sockets from remote
to local system, so patch to Xserver which checks for process name looks
ridiculous.

No complaints here, ssh -Y host, then su and yast2

http://paste.opensuse.org/38991242


cer@Telcontar:~> ssh -Y root@192.168.1.137
Password:
Last login: Fri Jun 22 19:11:12 2018 from 192.168.1.14
Have a lot of fun...
Tumbleweed:~ # yast --qt
libGL error: failed to load driver: swrast
No XVisualInfo for format QSurfaceFormat(version 2.0, options
QFlags<QSurfaceFormat::FormatOption>(), depthBufferSize -1, redBufferSize 1,
greenBufferSize 1, blueBufferSize 1, alphaBufferSize -1, stencilBufferSize -1,
samples -1, swapBehavior QSurfaceFormat::SwapBehavior(SingleBuffer),
swapInterval 1, colorSpace QSurfaceFormat::ColorSpace(DefaultColorSpace),
profile QSurfaceFormat::OpenGLContextProfile(NoProfile))
Falling back to using screens root_visual.


-- kill here

QXcbShmImage: xcb_shm_create_segment() failed for size 1420440
The X11 connection broke (error 1). Did the X11 server die?
Tumbleweed:~ #
--
Cheers / Saludos,

Carlos E. R.
(from 42.3 x86_64 "Malachite" at Telcontar)

< Previous Next >