Mailinglist Archive: opensuse (1570 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Opera 10 crawls
  • From: phanisvara das <phani00@xxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 4 Oct 2009 22:25:02 +0530
  • Message-id: <200910042225.02200.phani00@xxxxxxxxx>
On Sunday 04 October 2009 09:36:07 pm Constant Brouerius van Nidek wrote:
Using opera because I like it.

so do i.

System 11.1, KDE 4.3.1 regularly updated.

De last week I found that Opera is very slow and sometimes even does not
seem to respond.

i'm aware of two or three possible reasons for this behavior. you'll find
discussions about these on the opera news server <http://news.opera.com:119>

one possibility is that you are using ip6 resolution, which sometimes leads
to problems with opera and other webbrowsers. even disabling ip6 in your
networkmanager or yast doesn't always solve the problem. i didn't further
investigate this, since even though i am using ip6, this did not affect me.

another known bug of opera up to version 10 is that processes called when
viewing flash or other plugins don't always terminate. there are
"operapluginwrapper" and another process, "opera...cleaner..." (forgot the
exact name), which often don't terminate. eventually one has to kill them
manually to prevent opera gobbling up resources.

last and probably least important is the fact that there is a qt4 version of
opera 10 available, but not from openSUSE repos (when i checked last). after
replacing the oS version using qt3 with the one using qt4 from the opera
website, i thought i'd seen a noticable speed improvement. now i think that
was by accident or due to illusion, and opera seems to be as fast or slow as
it used to be when installed from openSUSE.

--
phani.
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >