Mailinglist Archive: opensuse (1606 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] cloned drive -- /dev/disk error (suse 10.3)
  • From: James Pifer <jep@xxxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 03 Sep 2008 21:56:57 -0400
  • Message-id: <1220493417.11534.11.camel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
On Wed, 2008-09-03 at 16:22 -0700, James D. Parra wrote:
Hello,

Have cloned Linux drives in the past, but this is the first time I have seen
this.

Grub initiates and the Os begins to load until it errors at...

......Could not find
/dev/disk/by-id/scsi_SATA_WDC_WD400BB-23FWD-WMAj3002459-part3.
Want me to fall back to
/dev/disk/by-id/scsi_SATA_WDC_WD400BB-23FWD-WMAj3002459-part3? (Y/n)
{selecting Yes restarts the above process and returns you to the above
question, while selecting 'no' show the following}
not found -- exiting to /bin/sh
sh: no job control in this shell.
<snip>

What is the best way to recover from this? The above request is looking for
the source drive model which is slightly different that target, cloned
drive.

Can this be fixed from the repair DVD/CD?


You need to boot into rescue mode and modify /boot/grub/menu.lst
and /etc/fstab and correct the settings there. You can find the correct
id by: ls /dev/disk/by-id. That will show you the ones it knows about
and you can hopefully tell which one is current. I'm guessing it tells
you in dmesg too.

HTH,
James


--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References