Mailinglist Archive: opensuse (3135 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] NVidia driver and acpi on 10.2
  • From: Mike Noble <mgnoble@xxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 14 Mar 2007 08:49:10 -0700
  • Message-id: <200703140849.10708.mgnoble@xxxxxxxxx>
On Wednesday 14 March 2007 07:10, Stevens wrote:
> On Wednesday 14 March 2007 01:27, Mike Noble wrote:
> > On Tuesday 13 March 2007 06:47, you wrote:
> > > On Mar 10, 07 21:26:55 -0800, Mike Noble wrote:
> > > > I have tried installing the rpm's from SuSe and downloading the
> > > > drivers from Nvidia, none of them have worked yet.  What I get is
> > > > when it starts graphic mode, it just goes blank and the system is
> > > > locked.  Basically it tells that the driver can not be loaded.
> > > > If you find a way to get it to work, let me know.
> > >
> > > Try loading the nvidia kernel module by hand (modprobe nvidia) before
> > > switching to runlevel 5. If that helps, a workaround is pretty easy
> > > (add "modprobe nvidia" to /etc/init.d/boot.local).
> > >
> > > Matthias
> >
> > Tried that, did not help.  Screen goes blank and all I can do is reset.
> >
> > Mike
>
> Mike:
>
> I use nVidia cards here (cheap, good performance) and find that on one
> system I have to use an older driver, on the older machine I can use the
> latest driver. Go figure. Do you have a built-in video on the mb? If so,
> sax2 might be picking it up instead of the nVidia card. "man sax2"
> will help you along if you do. I have that problem on one box here and it
> is a bitch to remember what to do when I do a kernel upgrade if it's been
> a while since the last one. (no, I don't write this stuff down When I
> develop Alzheimers I can start using Windows.)
>
> Fred

No the MB does not have built in vidio.
Here is the system agian:

MB: Gigabyte GA-K8NSC-939
Video: EVGA Nvidia 6200 LE

Mike
-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups