Mailinglist Archive: opensuse (4294 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] 10.2 installation
  • From: Hartmut Meyer <hartmut.meyer@xxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 12 Dec 2006 14:23:59 +0100
  • Message-id: <200612121423.59831.hartmut.meyer@xxxxxxxxxx>
Hi,

On Tuesday 12 December 2006 14:06, Niels Østergaard Kjær wrote:
> Installed the 10.2 per disks on my HP laptop:
> installation went fine as such, but smashed my grub after reboot a few
> lines on screen looked like grub command lines and then a very blank
> screen and a blinking cursor.
> tried the repair function with yet another new installation. could not
> solve the problem with grub (have dual boot with windows xp). the
> earlier installation with 10.2 R2 went fine thou.
> got one error message thou grub -177

As a possible workaround/solution: try lilo instead of grub. No need to
re-install the system for that. Just boot into the installed system via the
install CD (not from the initial boot menu but after you selected "install
system" when you come to the part where you can choose "fresh
install", "update" or "other" - go for "other" ad you should find it - that's
out of my head, hope i got it right).


Greetings from Stuhr
hartmut
--
Hartmut Meyer, NTS EMEA Partner Relationship Manager
SUSE LINUX GmbH, Maxfeldstr. 5, D-90409 Nuernberg
T: +49 421 3064385 - M: +49 179 2279480
F: +49 421 3064387 - hartmut.meyer@xxxxxxxxxx
----------------------------------------------------
SUSE® Linux Enterprise 10 - Your Linux is ready
http://www.novell.com/linux
< Previous Next >
Follow Ups