Mailinglist Archive: opensuse (3337 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Could not mount device. floppy problem?
  • From: Russbucket <russbucket@xxxxxxx>
  • Date: Tue, 4 Apr 2006 11:42:52 -0700
  • Message-id: <200604041142.52585.russbucket@xxxxxxx>
On Saturday 25 March 2006 12:47, Carlos E. R. wrote:
> The Saturday 2006-03-25 at 17:54 +0700, C. Brouerius van Nidek wrote:
> > Tried as as root and got the information;
> >
> > :/home/cons # mount /media/floppy
> >
> > mount: unknown filesystem type 'subfs'
> >
> > My fstab has following info about the floppy;
> >
> > /dev/fd0 /media/floppy subfs
> > noauto,fs=floppyfss,procuid,nodev,nosuid,sync 0 0
>
> That fstab line is intended for automatically mounting the floppy. Simply
> reading from "/media/floppy" will mount it.
>
> If you want manually mount, use something like this:
>
> /dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,user 0 0
>
> > Additional info; I am running 9.3 on a Pentium II with KDE 3.5.
>
> If you want to disable automount:
>
> Date: Fri, 13 May 2005 02:30:19 +0200 (CEST)
> From: Carlos E. R.
> Subject: Re: [SLE] automounting of Floppy 9.3 [solved: NOT automounting]
> X-Message-Number-for-archive: 236108
>
> --
> Cheers,
> Carlos Robinson
This is the earliest email I have a copy of from you on this subject. There is
no mention of changes to hal. Sorry i may have deleted it by accident. I
thought I keep all threads on this subject.

If you could send it again I would be forever in your debt.
--
Russ

< Previous Next >
Follow Ups