Mailinglist Archive: opensuse (3767 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Cannot talk to netgear WGT624 wireless router ??
  • From: Rikard Johnels <rikard.j@xxxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 4 Feb 2006 03:33:26 +0100
  • Message-id: <200602040333.27325.rikard.j@xxxxxxxxxx>
On Saturday 04 February 2006 03:13, Patrick Shanahan wrote:
> SUSE 9.0
> Cable Internet Access
>
> Wife got new box and we decided to go wireless.
>
>
> Purchased Netgear WGT624 wireless router to replace the Netgear RP114
> which has served me faithfully for several years.
>
> But I cannot talk to the WGT624 (192.168.0.1).
>
>
>
> wahoo:~ # rcnetwork restart eth0
> Shutting down network interfaces: eth0 done
> Setting up network interfaces: eth0
> (DHCP) IP/Netmask: 192.168.1.2 / 255.255.255.0 done
>
> wahoo:~ # ifconfig eth0
> eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:BA:B9:71:F8
> inet addr:192.168.1.2 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
> UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
> RX packets:6587810 errors:57 dropped:136 overruns:57 frame:0
> TX packets:6461951 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0
> RX bytes:527992438 (503.5 Mb) TX bytes:1491372168 (1422.2 Mb)
>
> wahoo:~ # ping 192.168.0.1
> PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
>
> --- 192.168.0.1 ping statistics ---
> 7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 6013ms
>

Seems to me that the router is set to 192.168.1.1
It gives you 192.168.1.2
Observe the .1.x
Its not .0 as you had before

--
         /Rikard

-----------------------------------------------------------------------------
email   : rikard.j@xxxxxxxxxx
web     : http://www.rikjoh.com
mob     : +46 (0)736 19 76 25
------------------------ Public PGP fingerprint ----------------------------
< 15 28 DF 78 67 98 B2 16 1F D3 FD C5 59 D4 B6 78  46 1C EE 56 >

< Previous Next >
Follow Ups
References