Mailinglist Archive: opensuse (2700 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] TCP Printer not working in Suse 9.3
  • From: Art Fore <art.fore@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 03 Jul 2005 08:58:57 -0700
  • Message-id: <1120406337.1492.4.camel@xxxxxxxxxx>
I tried that, trying tcp, everything else. When I test remote socket
access, it says cups cannot connect to server. (ip address should be
192.168.0.31) When I go to localhost:631, it show it running, but cannot
get into admin or configure printer even with root password.

Art

On Sun, 2005-07-03 at 13:12 -0400, Bruce Marshall wrote:
> On Sunday 03 July 2005 10:51 am, Art Fore wrote:
> > I am not able to get my HPLaserjet 2300 printer to working in suse 9.3.
> > I set it up with yast for the tcp address 1.9.168.0.31, it says it is
> > ready, but printing a test page results in nothing. http://localhost:631
> > show the print que as waiting. I can ping the address fine. I get the
> > following from the /var/log/messages which appears to say the printer is
> > trying on the parallel port.
> >
> >
> > Jul 3 07:26:16 linux kernel: parport0: PC-style at 0x378 [PCSPP]
> > Jul 3 07:26:16 linux kernel: lp0: using parport0 (polling).
> > Jul 3 07:26:16 linux kernel: parport0: PC-style at 0x378 [PCSPP]
> > Jul 3 07:26:42 linux syslog-ng[2801]: STATS: dropped 0
> >
> > (This all worked in suse 9.2) Any suggestions on what the problem could be?
> >
> > Art
>
> 1) The IP address you show isn't valid. (probably a typo)
>
> 2) It appears it is trying to print to a parallel printer. Something is
> wrong in your setup. Go back to Yast and try again.
>


< Previous Next >