Mailinglist Archive: opensuse (2700 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] TCP Printer not working in Suse 9.3
  • From: Art Fore <art.fore@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 03 Jul 2005 12:05:00 -0700
  • Message-id: <1120417500.1492.7.camel@xxxxxxxxxx>
On Sun, 2005-07-03 at 15:27 -0400, Ken Schneider wrote:
> On Sun, 2005-07-03 at 14:10 -0400, Bruce Marshall wrote:
> > On Sunday 03 July 2005 11:58 am, Art Fore wrote:
> > > I tried that, trying tcp, everything else. When I test remote socket
> > > access, it says cups cannot connect to server. (ip address should be
> > > 192.168.0.31) When I go to localhost:631, it show it running, but cannot
> > > get into admin or configure printer even with root password.
> > >
> > > Art
> > >
> > But you haven't dealt with the problem that 9.3 is trying to print to a
> > parallel port printer as shown above. Is this a network connected printer
> > or a parallel port printer?
> >
> > If network, what port does it use?
> >
> >
>
> Go to k-menu(bottom left green button)-->Utilities-->Printing-->Printing
> Manager
>
> At the bottom click on the Administrator Mode button and enter root's
> password.
> Highlight the printer by single clicking on it. Then click on the
> properties tab. Next click on the interface tab on the left. Report back
> as to what the interface is, the full text as shown.
> You either have it set as a paralell printer or have the IP/port set
> wrong.
>
>
> --
> Ken Schneider
> UNIX since 1989, linux since 1994, SuSE since 1998
>
> "The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably
> the day they start making vacuum cleaners." -Ernst Jan Plugge
>
>

Printer type: Network Printer
URI: socket:192.168.0.31:9100

This is the setting from YAST. I also enabled port 9100 on the firewall.

Art


< Previous Next >
Follow Ups