Mailinglist Archive: opensuse (2700 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] TCP Printer not working in Suse 9.3
  • From: Art Fore <art.fore@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 03 Jul 2005 14:35:02 -0700
  • Message-id: <1120426502.1492.11.camel@xxxxxxxxxx>
On Sun, 2005-07-03 at 18:48 -0400, Ken Schneider wrote:
> On Sun, 2005-07-03 at 12:05 -0700, Art Fore wrote:
> > On Sun, 2005-07-03 at 15:27 -0400, Ken Schneider wrote:
> > > On Sun, 2005-07-03 at 14:10 -0400, Bruce Marshall wrote:
> > >
> > > Go to k-menu(bottom left green button)-->Utilities-->Printing-->Printing
> > > Manager
> > >
> > > At the bottom click on the Administrator Mode button and enter root's
> > > password.
> > > Highlight the printer by single clicking on it. Then click on the
> > > properties tab. Next click on the interface tab on the left. Report back
> > > as to what the interface is, the full text as shown.
> > > You either have it set as a paralell printer or have the IP/port set
> > > wrong.
> > >
> > >
> > Printer type: Network Printer
> > URI: socket:192.168.0.31:9100
> >
> > This is the setting from YAST. I also enabled port 9100 on the firewall.
> >
> That would be correct for a HP JetDirect. You might try deleting the
> printer and add it using the Printing Manager, it has always served me
> well. Also double check the driver and try a different one as a test.
>
> --
> Ken Schneider
> UNIX since 1989, linux since 1994, SuSE since 1998
>
> "The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably
> the day they start making vacuum cleaners." -Ernst Jan Plugge
>
>

I am using a netgear print server that goes on the parallel port of a
printer with the ethernet cable plugged into network switch.

Art


< Previous Next >