Mailinglist Archive: opensuse (3666 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Printing from cups stopped working! [SOLVED]
  • From: Ken Schneider <suse-list@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 01 Mar 2005 17:38:04 -0500
  • Message-id: <1109716684.25070.22.camel@xxxxxxxxxxxxxxxxx>
On Tue, 2005-03-01 at 15:40, Carlos E. R. wrote:
> The Tuesday 2005-03-01 at 21:27 +0100, Carlos E. R. wrote:
>
> > What is wrong?
> >
> > Cups, in "http://localhost:631/printers/lp";, says:
> >
> > Description: default configuration
> > Location: local
> > Printer State: stopped, accepting jobs.
> > "Unable to open parallel port device file "/dev/lp0": Permission denied" <----
> > Device URI: parallel:/dev/lp0
> >
> > Permission denied? What? Printer is defined "crw-rw---- root lp", the same
> > as the other ports. Should it be different?
>
> A minute after sending that, it occurred to me to try another "printer",
> like lpg (for gimp driver) instead of lp in cups. I think it worked. Then
> I happened to click the "start" button in the
> "http://localhost:631/printers"; page, "lp" entry - and it did start!
>
> It seems the local cold is not only freezing my fingers, but my neurones
> as well O:-)
>

I was going to suggest a reboot since there was a kernel change but I
know you have more experience then that. Still an rccups restart never
hurts when having printer problems.

--
Ken Schneider
UNIX since 1989, linux since 1994, SuSE since 1998

* Only reply to the list please*

"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably
the day they start making vacuum cleaners." -Ernst Jan Plugge


< Previous Next >
Follow Ups