Mailinglist Archive: opensuse (2912 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Sound Card Problems - SB0400 Audigy 2 Value
  • From: William Lugg <wlugg@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 2 Feb 2005 21:08:50 -0700
  • Message-id: <200502022108.50800.wlugg@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
Just tried that and it comes back with the error:
No supported PNP or PCI card found.

What now?

Also, I installed the asla-docs rpm, but where are they located on the system?
I poked around in a few places, but couldn't find them.


On Wed, 2 February 2005 8:53 pm, you wrote:
> William Lugg wrote:
> >Thanks for the tip. I downloaded all the rpms available at
> >packman.links2linux.com and ran:
> > rpm -Uvh alsa-1.0.8-0.pm.0.x86_64.rpm
> >
> >It did a few uninteresting things and then reported:
> > /usr/sbin/alsactl: save_state:1194: No soundcards found...
> > ...skipped
> >
> >Now, if I look at the SuSE hardware tool, it can see the sound card and
> >recognizes it as a "Creative Multimedia audio controller". Clearly the
> > OS, at some level can see the sound card, but apparently Alsa can't.
> > Does this indicate that I need to rebuild the kernel module? If so, are
> > there any pointers I should follow or bumps I should watch out for? What
> > else can I do to try to get this beast working? It is becoming a rather
> > frustrating problem.
> >
> >Any help will be greatly appreciated.
>
> Try running as root alsaconf. It is a very good way to install a sound
> card.

--
Bill Lugg
Milstar Software Support
Peterson AFB, CO


< Previous Next >