Mailinglist Archive: opensuse (4547 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] 9.1 unuseably slow - Solved
  • From: David Bottrill <david@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 6 May 2004 02:01:25 +0100
  • Message-id: <200405060201.25372.david@xxxxxxxxxxxx>
On Friday 07 May 2004 00:14, James Knott wrote:
> Maybe his computer is *REALLY* slow! ;-)
>
> Peter B Van Campen wrote:
> > Hi Dude,
> >
> > Please set the right date before sending email! :0)
> >
> > On Monday 28 October 2002 08:01 pm, David Bottrill wrote:
> >>We received a copy of 9.1 today at work and I have installed this on
> >> three machines with dissapointing results.
>snip<

Hey guys the laugh's on me I apolgise for the incorrect time, my main PC has a
CMOS power problem and I did power it down to swap hard drives, keeping my
9.0 installation, I just forgot to reset the time and it was too far out for
NTP to fix instantly.

Anyway the problem is sorted of sorts, it turns out that 9.1 has some sort of
issue with the hostname / DNS entries passed over by DHCP from my SuSE 8.2
server. I have given the box a fixed IP and set the DNS Hostname, Domain and
gateway manually the machine is now blindingly fast.

My next task is to work out what exactly is going wrong with DHCP, everything
looks ok but I found I couldn't ping the machine by it's hostname or any
other device on my LAN by name, external addresses were resolved correctly.

David

--
Registered Linux user number 330730
www.bottrill.org
Internet SIP Phone: 1-747-244-2699

< Previous Next >