Mailinglist Archive: opensuse (3217 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] help with IMAP
  • From: "Joe Morris (NTM)" <Joe_Morris@xxxxxxx>
  • Date: Tue, 02 Mar 2004 10:06:30 +0800
  • Message-id: <4043EC26.5080201@xxxxxxx>
On 03/02/2004 09:13 AM, linuxjim wrote:

There are 3 imapd.pem files.
1. imapd.pem (which was already there)
2. imapd-192.xxx.xxx.xxx.pem which I issued
3. imapd-jjfiii.com.pem also which I issued, as per the Suse web instructions

This may cause problems. I believe imapd.pem is sufficient. I remember trying the -IP, etc., and decided by trial and errror imapd is best.

At this point I'm not sure it matters which port I connect to (143 or 993), as long as the cert is working OK.
It does matter, as 143 is imap protocol (no ssl), 993 is imaps (imap secure) protocol, which uses ssl. This should be running if you added and enabled imaps in /etc/xinetd/imap, and if it is running it will be using 993.

It seems to be listenting on 143 and not 993, why I don't know.

Are you sure it is enabled. Check Yast, Network services, Network services (inetd). Remember, imaps was not there originally, it had to be added. If it is indeed enabled, it will be listening on 993. If you can not connect, I would think your firewall is blocking 993.

--
Joe Morris
New Tribes Mission
Email Address: Joe_Morris@xxxxxxx
Web Address: http://www.mydestiny.net/~joe_morris
Registered Linux user 231871
God said, I AM that I AM. I say, by the grace of
God, I am what I am.







< Previous Next >
Follow Ups
References