Mailinglist Archive: opensuse (4053 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Gateway Woes
  • From: kbb0927@xxxxxx
  • Date: Wed, 08 Aug 2001 20:56:52 -0400
  • Message-id: <7CE01410.49F654BA.001F3C81@xxxxxx>
Derek,

See previous post. The clients ALL work, the gateway stopped. All it does now is dial up but
won't browse.

Michael Derek Barnett <mdb@xxxxxxxxxx> wrote:

>On Wednesday 08 August 2001 08:06 pm, you wrote:
>> Hello All,
>>
>> I spent some time last pm getting my desktop setup to use as a gateway.
>> To make a long story short, with the help of Bruce Marshall, I got
>> SuSEfirewall2 set up and running. I am actually sending this email from
>> a windoze machine on my home lan behind that firewall.
>>
>> The problem is now, the gateway will not browse the web using any browser
>> and www.blahblahblah.whatever. If i put in an IP address of say, Yahoo,
>> it will go that site and pull up that page. In other words, typing
>> www.suse.com eventually times out with cannot connect to remote server.
>>
>> I have a dialup 56K modem and a dynamic IP address from my ISP. When
>> connected /etc/route.conf shows: nameserver plus the correct IP address
>> of my ISP. I have no nameserver on my internal LAN, I do not use DHCP.
>> All IP addresses are static of 192.168.1.x.
>>
>> What am I doing wrong now? /etc/route.conf is empty.
>>
>> Thanks,
>>
>> Keith B.
>
>
>Hi Keith,
>
>you need to enter your dns information on the client machine.
>--
>-derek
>
>Never shave with Occam's Razor in a funhouse.
>

< Previous Next >