Mailinglist Archive: opensuse (3637 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] KDE gives me the BSOD!
On Wednesday 30 May 2001 02:39 pm, Daniel Woodard wrote:
> I have a fairly regular X/KDE crash that is now officially on my nerves.
>
> System:
>
> Homebuilt dual PIII500 on SuperMicro board
> a leftover Creative 3d Blaster Savage4
>
> I installed SuSE 7.1, saw that it was good, and then
>
> upgraded via SuSE rpm:
>
> Xfree 3xx to Xfree 403
> upgraded KDE2 to KDE 2.1.1
>
> (It uses Xfree3xx on the default install)
>
> I run Sax2 to configure the new Xfree4 and it sees the video card and all
> that. I set it fairly mellow, 1600x1200 at 16bpp on my Sony 420GS 19 inch.
>
> ----
>
> Everything works, I get on and mess around, but then, a little less than
> half the time, when I logout of X, it kicks out, the screen flashes, it's
> about to return to the terminal, then, poof, a black screen of death. A lot
> of the time, it makes it back to the terminal. I quit using the KDM, and
> I've been anal about quitting all the apps, and everything real nice, you
> know, try to sneak out real calm like. No effect.
>
> Feels very random. I have done several clean installs (for practice
> mostly), and this happened each time. Now I have the computer set-up nice,
> but for the BSOD. I have to basically *unplug* the computer, I can't seem
> to get control any other way. Then it runs fsck on my 30GB and then my 60GB
> drive (yawn city) and eventually, it's rebooted. This is no way to live.
>
> Any tips on how to begin trouble shooting this?

I get this too, and have read that others get this as well. I don't know if
it's a driver problem or not. I'm hoping that SuSE 7.2 fixes the problem,
since I won't have to upgrade anything by hand to get back where I am now.

Good luck, and let me/us know if you find a solution!
Steven

< Previous Next >
References