Mailinglist Archive: opensuse (2831 mails)

< Previous Next >
[SLE] Tomcat5 doesn't display
  • From: David Salgado <linux@xxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 13 Jul 2006 07:38:25 -0600
  • Message-id: <200607130738.26716.linux@xxxxxxxxxxxxxxx>
Hi !
I have an updated SuSE 10.0 Novell DVD installation.
I have checked TODAY for last updates, a i'm up2date
I'm trying to use Tomcat5.
tomcat is using:

rpm -qf /usr/lib/jvm/java/bin/java
java-1_5_0-sun-devel-1.5.0_07-1.1

At first, I had this problem about a .pid file.
I added this to the /etc/sysconfig/j2ee
export CATALINA_PID="/var/run/tomcat/tomcat5.pid"

and Tomcat5 started succesfully, but ...
now i go to http://localhost:8080 and my browser doesn't display anything at
all.

Weird thing ... if i type this command as ROOT:

/usr/lib/jvm/java/bin/java -Djava.endorsed.dirs=
-classpath /usr/lib/jvm/java/lib/tools.jar:/usr/share/tomcat5/bin/bootstrap.jar:/usr/share/tomcat5/bin/commons-logging-api.jar::/usr/share/java/mx4j/mx4j-jmx.jar
-Dcatalina.base=/usr/share/tomcat5 -Dcatalina.home=/usr/share/tomcat5
-Djava.io.tmpdir=/usr/share/tomcat5/temp
org.apache.catalina.startup.Bootstrap start

everything is OK and my browser display tomcat welcome page.

The weird thing is that i took this command from a:

ps aux | grep tomcat

when tomcat5 is "running"

If i run the same command as TOMCAT user, it doesn't display anything.

Do you think it's a simple matter of file owners ?

What would you think the diference is between my long command line and do a
"rctomcat5 start" ???

Thank you !
--
David Salgado
linux@xxxxxxxxxxxxxxx

--
Check the headers for your unsubscription address
For additional commands send e-mail to suse-linux-e-help@xxxxxxxx
Also check the archives at http://lists.suse.com
Please read the FAQs: suse-linux-e-faq@xxxxxxxx


< Previous Next >
Follow Ups