Mailinglist Archive: opensuse-security (409 mails)

< Previous Next >
forwarding problem with router and SuSE 8.0
  • From: Wojtek <ml@xxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 16 Aug 2002 13:17:36 +0200
  • Message-id: <4713119735.20020816131736@xxxxxxxxxx>
Hello,

I have a LAN with a new SuSE 8.0 server which has two ethernet
interfaces:

eth0 with points to the LAN (192.168.2.0)
eth1 with is connected to a Linksys DSL router (which is doing NAT)
(192.168.1.0)

I have enabled 'ip forwarding' on the SuSE server, so all clients in
the LAN can connect to the internet.


Now I want to be able to have access to some services (especially
http) from outside the LAN, from the internet.

I setup port forwarding on my Linksys router (192.168.1.1), so port 80
is forwarded to my SuSE Server (192.168.1.2).

This is not working. With the tcpdump utility I saw that the requests
are coming in, but there's no response to them.

I think this is not a problem of the Linksys Router because I had the
same setup with SuSE 7.2.

When I disable 'ip forwarding' I am able to access the http from
the internet, but then no clients can connect to the internet.

What am I doing wrong?


Here the routing table of my SuSE server:

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.2.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1
default 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth1


THANKS IN ADVANCE,
Wojtek


--
Best regards,
Wojtek mailto:ml@xxxxxxxxxx


< Previous Next >
This Thread
  • No further messages