Mailinglist Archive: opensuse-factory (649 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] External Drive for a Backup - errors
On 2017-08-08 23:32, james wrote:
Carlos E. R.:
On 2017-08-08 22:47, james wrote:


http://susepaste.org/43553632

There are hardware errors logged in the last hour.
What they mean I have no idea:

9 Power_On_Hours 0x0012 082 082 000 Old_age Always
- 7970

...

Error 22 occurred at disk power-on lifetime: 7970 hours (332 days + 2 hours)
When the command that caused the error occurred, the device was active or
idle.

After command completion occurred, registers were:
ER ST SC SN CL CH DH
-- -- -- -- -- -- --
84 51 a0 60 fd 00 03 Error: ICRC, ABRT at LBA = 0x0300fd60 = 50396512

Commands leading to the command that caused the error were:
CR FR SC SN CL CH DH DC Powered_Up_Time Command/Feature_Name
-- -- -- -- -- -- -- -- ---------------- --------------------
61 00 18 00 05 01 40 00 00:04:35.217 WRITE FPDMA QUEUED
61 00 10 00 01 01 40 00 00:04:35.217 WRITE FPDMA QUEUED
61 00 08 00 fd 00 40 00 00:04:35.217 WRITE FPDMA QUEUED
61 00 00 00 f9 00 40 00 00:04:35.213 WRITE FPDMA QUEUED
61 00 18 00 f5 00 40 00 00:04:34.481 WRITE FPDMA QUEUED


Well, a few weeks ago, this worked great, i mean great. Today and the last
few days, not at all. I am inclined to think it is not hardware since it
passed GSmartControl with flying colors. I think something is wrong in the
install. Something is missing or misconfigured. I probably either need to
Download TW ISO and go clean install or try another distro. Not sure at this
point.

No, the above are disk internal errors. Firmware, or you can say
hardware errors.


--
Cheers / Saludos,

Carlos E. R.
(from 42.2 x86_64 "Malachite" at Telcontar)

< Previous Next >
Follow Ups