Mailinglist Archive: opensuse-factory (1135 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] Xorg will not load with Opensuse 12.2 beta1
2012/6/7 Juan Erbes <jerbes@xxxxxxxxx>:
2012/6/7 Michal Kubeček <mkubecek@xxxxxxx>:
On Thursday 07 of June 2012 09:34EN, Felix Miata wrote:
Don't know if it helps, but i had to choose my desktop before login,
otherwise it would reset to kdm. The normal "KDE Plasma Workspace"
solved this, had to do this only once.

This has happened to me too on more than one 12.2Mx system.

I had similar problem on 12.1 with KDE 4.8 repository. The reason was
that DEFAULT_WM in /etc/sysconfig/windowmanager was set to "kde" but KDE
version 4.8.3 discarded the link

 /usr/share/xsessions/kde4.desktop -> kde-plasma.desktop

The solution was either to create the link, set DEFAULT_WM to
"kde-plasma" or to explicitly select "KDE Plasma Workspace" instead of
"Default" on KDM login screen.

Maybe this is the same problem.


Many Thanks!

It worked ok! (at least can load kde and connect to internet to
install some packages).

But now, I have no sound, and do'nt find the way to configure the
sound, and k3b, do'nt finds the dvd writer. Later verified, and the
Yast-sound and printer modules, are not installed.

They are a problem with the cpu's(from dmesg) :

[    5.355573] microcode: CPU0: patch_level=0x010000c8
[    5.403110] microcode: failed to load file amd-ucode/microcode_amd.bin
[    5.403159] microcode: CPU1: patch_level=0x010000c8
[    5.403419] microcode: failed to load file amd-ucode/microcode_amd.bin
[    5.403454] microcode: CPU2: patch_level=0x010000c8
[    5.403687] microcode: failed to load file amd-ucode/microcode_amd.bin
[    5.403722] microcode: CPU3: patch_level=0x010000c8
[    5.403951] microcode: failed to load file amd-ucode/microcode_amd.bin
[    5.404038] microcode: Microcode Update Driver: v2.00
<tigran@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>, Peter Oruba

For the sound card (from dmesg):

[    5.587319] ALSA hda_intel.c:2545 Using LPIB position fix
[    5.594702] ALSA hda_intel.c:1578 Enable sync_write for stable
communication
[    5.625682] ALSA patch_realtek.c:1254 SKU: Nid=0x1d sku_cfg=0x4005e601
[    5.625685] ALSA patch_realtek.c:1256 SKU: port_connectivity=0x1
[    5.625686] ALSA patch_realtek.c:1257 SKU: enable_pcbeep=0x0
[    5.625688] ALSA patch_realtek.c:1258 SKU: check_sum=0x00000005
[    5.625689] ALSA patch_realtek.c:1259 SKU: customization=0x000000e6
[    5.625691] ALSA patch_realtek.c:1260 SKU: external_amp=0x0
[    5.625692] ALSA patch_realtek.c:1261 SKU: platform_type=0x0
[    5.625693] ALSA patch_realtek.c:1262 SKU: swap=0x0
[    5.625694] ALSA patch_realtek.c:1263 SKU: override=0x1
[    5.625698] ALSA hda_codec.c:5099 autoconfig: line_outs=4
(0x14/0x15/0x16/0x17/0x0) type:line
[    5.625700] ALSA hda_codec.c:5103    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    5.625702] ALSA hda_codec.c:5107    hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    5.625703] ALSA hda_codec.c:5108    mono: mono_out=0x0
[    5.625704] ALSA hda_codec.c:5111    dig-out=0x11/0x1e
[    5.625705] ALSA hda_codec.c:5112    inputs:
[    5.625707] ALSA hda_codec.c:5116  Rear Mic=0x18
[    5.625708] ALSA hda_codec.c:5116  Front Mic=0x19
[    5.625710] ALSA hda_codec.c:5116  Line=0x1a
[    5.625711] ALSA hda_codec.c:5118
[    5.628468] ALSA patch_realtek.c:1317 realtek: No valid SSID,
checking pincfg 0x4005e601 for NID 0x1d
[    5.628470] ALSA patch_realtek.c:1333 realtek: Enabling init
ASM_ID=0xe601 CODEC_ID=10ec0889
[    5.638521] input: HDA ATI SB Line as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input5
[    5.638581] input: HDA ATI SB Front Mic as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input6
[    5.638655] input: HDA ATI SB Rear Mic as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input7
[    5.638700] input: HDA ATI SB Front Headphone as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input8
[    5.638744] input: HDA ATI SB Line Out Side as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input9
[    5.638787] input: HDA ATI SB Line Out CLFE as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input10
[    5.638831] input: HDA ATI SB Line Out Surround as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input11
[    5.638878] input: HDA ATI SB Line Out Front as
/devices/pci0000:00/0000:00:14.2/sound/card0/input12
[    5.639622] ALSA hda_intel.c:2545 Using LPIB position fix
[    5.639673] snd_hda_intel 0000:01:00.1: irq 43 for MSI/MSI-X
[    5.639839] ACPI Warning: 0x0000000000000b00-0x0000000000000b07
SystemIO conflicts with Region \SOR1 1 (20120320/utaddress-251)
[    5.639844] ACPI: If an ACPI driver is available for this device,
you should use it instead of the native driver
[    5.644529] ALSA hda_intel.c:1578 Enable sync_write for stable
communication
[    5.745817] input: HD-Audio Generic HDMI/DP,pcm=3 as
/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/0000:01:00.1/sound/card1/input13


For the dvd writer (from dmesg):

[    5.853968] sr0: scsi3-mmc drive: 48x/48x writer dvd-ram cd/rw
xa/form2 cdda tray
[    5.853970] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[    5.854083] sr 2:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0


Hi!

I reinstalled the system from the same bet1 dvd, disabling the install
from images, and now it works fine.

KDE loaded at the first attempt, k3b detects the dvd writer, has sound.

All the problems are derived from install from images.

Thanks,
Juan
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups