Mailinglist Archive: opensuse-factory (592 mails)

< Previous Next >
[opensuse-factory] sound skips
  • From: "opensuse4u ." <opensuse4u@xxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 15 Oct 2006 13:08:01 +0200
  • Message-id: <ec35a7f00610150408r5439474l51641ca1714c3696@xxxxxxxxxxxxxx>
Hello,

I have recently compiled and installed libxine, so I can play mp3 files on
Amarok. Both Amarok and Kaffeine now play mp3 files. However, the sound
skips using any of them. If I play video, same thing. I suspect it has
something to do with arts. When I'm playing Enemy Territory there's no sound
skipping.

If I go to YAST -> Hardware -> Sound -> Edit, it says Sound Card Advanced
Options and below "AC97 workaround for strange hardware"

Any hints?
Thanks!

System info
openSUSE 10.2 (i586) Alpha5plus
KDE 3.5.5 "release 4"
Linux 2.6.18-11-default

rpm -qa |grep alsa
alsa-1.0.13-8
alsa-devel-1.0.13-8

lsmod |grep snd
snd_seq_dummy 8068 0
snd_pcm_oss 53632 0
snd_mixer_oss 21376 1 snd_pcm_oss
snd_seq 61168 1 snd_seq_dummy
snd_via82xx 33048 2
gameport 19592 1 snd_via82xx
snd_ac97_codec 96416 1 snd_via82xx
snd_ac97_bus 6400 1 snd_ac97_codec
snd_pcm 87556 3 snd_pcm_oss,snd_via82xx,snd_ac97_codec
snd_timer 28164 2 snd_seq,snd_pcm
snd_page_alloc 14600 2 snd_via82xx,snd_pcm
snd_mpu401_uart 13056 1 snd_via82xx
snd_rawmidi 29952 1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device 12812 3 snd_seq_dummy,snd_seq,snd_rawmidi
snd 61956 15
snd_seq_dummy,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_seq,snd_via82xx,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
soundcore 13920 1 snd

hwinfo
32: PCI 11.5: 0401 Multimedia audio controller
[Created at pci.281]
UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_1106_3059
Unique ID: Ssy1.cLC_1jKSuk4
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:11.5
SysFS BusID: 0000:00:11.5
Hardware Class: sound
Model: "Biostar Microtech Int'l VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller"
Vendor: pci 0x1106 "VIA Technologies, Inc."
Device: pci 0x3059 "VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller"
SubVendor: pci 0x1565 "Biostar Microtech Int'l Corp"
SubDevice: pci 0x8714
Revision: 0x60
Driver: "VIA 82xx Audio"
Driver Modules: "snd_via82xx"
I/O Ports: 0xc000-0xc0ff (rw)
IRQ: 209 (18258 events)
Module Alias: "pci:v00001106d00003059sv00001565sd00008714bc04sc01i00"
Driver Info #0:
Driver Status: via82cxxx_audio is not active
Driver Activation Cmd: "modprobe via82cxxx_audio"
Driver Info #1:
Driver Status: snd_via82xx is active
Driver Activation Cmd: "modprobe snd_via82xx"
Config Status: cfg=yes, avail=yes, need=no, active=unknown
< Previous Next >
Follow Ups