Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (111 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] Re: builds failing for 13.1 due to udev
Am Montag, 7. Juli 2014, 23:53:29 schrieb Andreas Schwab:
Mathias Homann <Mathias.Homann@xxxxxxxxxxxx> writes:
Am Freitag, 27. Juni 2014, 09:39:52 schrieb Mathias Homann:
I have a few packages in my home project that fail to build for 13.1 with
the following stuff in the logfiles:

[ 204s] libudev1-208-6.1
########################################
[ 204s] /var/tmp/rpm-tmp.UL5Gsb: line 14: udevadm: command not found
[ 205s] udev-208-6.1
########################################
[ 205s] error: unpacking of archive failed on file
/usr/lib/udev/rules.d/42- usb-hid-pm.rules;53a2f604: cpio: open failed -
Inappropriate ioctl for device [ 205s] error: udev-208-6.1.i586: install
failed

The error message is misleading. The problem is that libmtp9 contains
/lib/udev as a directory, but udev wants to install it as a symlink.
You need to fix the libmtp package to remove that conflict.

... I have been using the libmtp from oss, the one in my own project used to
be disabled, and unpublished.


The same package builds without error locally... osc build openSUSE_13.1
"just works".

You probably never tried to build in a clean build root.

Did that just now, and it does fail in the same way.... But (see above).
Besides, what about this error two lines higher:
[ 146s] libudev1-208-23.3
########################################
[ 146s] /var/tmp/rpm-tmp.bBuSYX: line 14: udevadm: command not found


Cheers
MH

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups