Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (257 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] broken headerfile in SDL_net 1.2.5-236
  • From: "Dominique Leuenberger" <Dominique.Leuenberger@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 24 Oct 2006 15:54:35 +0200
  • Message-id: <s53e374b.065@xxxxxxxxxxxxxxxxxx>


>>> Reply on 24-10-2006 16:52:24 <<<> Hi everybody,
>
> On my freshly installed (using FTP) SuSE Linux 10.1 box, I wanted to
> build opencity (to come to the BS soon, as soon as I got it all
> running).
> After finding all mandatory deps and deps that are not mentioned, I
got
> it finally to compile.
>
> And then came across and error in SDL_net.h: on line 416, there is
an
> additional ':' just after the closing bracket '}' which the compiler
> (g++ 4.1.0, as installed with SL10.1) does not like at all.
>
> This avoids me from compiling it. Removing this semicolon solved
that
> issue (for local build). I'm wondering if I'll have the same problem
in
> the BuildService or if there is a 'fixed' SDL_net inside? As of
today,
> at least on 'my' update mirror, there is no more recent version of
> SDL_net available.
>

Not surprising at all, the build in the BS also fails with the same
error (so obviously no other version of SDL_net.h)

The relevant output at the end of 'make':
-I/usr/include/SDL -D_REENTRANT -MT networking.o -MD -MP -MF
".deps/networking.Tpo" -c -o networking.o networking.cpp; \
then mv -f ".deps/networking.Tpo" ".deps/networking.Po"; else rm -f
".deps/networking.Tpo"; exit 1; fi
/usr/include/SDL/SDL_net.h:416: error: extra ';'
make[3]: *** [networking.o] Error 1
make[3]: Leaving directory
`/usr/src/packages/BUILD/opencity-0.0.4beta/src/networking'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory
`/usr/src/packages/BUILD/opencity-0.0.4beta/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory
`/usr/src/packages/BUILD/opencity-0.0.4beta'
make: *** [all] Error 2
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.624 (%build)

I'm just wondering: Am I the first one ever to use SDL_net on SuSE
Linux 10.1? Quiet surprising :-)
What do you think: should I file a bugzilla for this?

Dominique
< Previous Next >
Follow Ups