Mailinglist Archive: opensuse-bugs (2150 mails)

< Previous Next >
[Bug 873782] New: UEFI/Dual Boot W8/oS13.1: Cant boot 13.1 after first start of W8
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 15 Apr 2014 17:58:15 +0000
  • Message-id: <bug-873782-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=873782

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=873782#c0


Summary: UEFI/Dual Boot W8/oS13.1: Cant boot 13.1 after first
start of W8
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 13.1
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 13.1
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: Bootloader
AssignedTo: jsrain@xxxxxxxx
ReportedBy: axel.braun@xxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


Created an attachment (id=586490)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=586490)
Description of various tests with repair system

User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:28.0) Gecko/20100101
Firefox/28.0

Sony Vaio SVE1713A6EW
Installation of openSUSE 13.1 from DVD, update repos enabled during
installation.
Following the system recommendation the W8 data partition was reduced, and
bootloader was set to /dev/sda3
System boots fine using UEFI and secure boot. Sounds pretty perfect up to here.
From the GRUB boot menu, W8 was chosen for boot.
Afterwards, GRUB was never displayed again, In fact I was unable to boot oS13.1
again.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Install openSUSE 13.1 from DVD
2. After several boots, boot W8
3. No option anymore to start openSUSE



Several attempts were made with the repair system to enable boot from sda3
again, see attachment.
Is there a way that grub can be reinstalled, e.g. with
grub2-install /dev/sda3
??

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >