Mailinglist Archive: opensuse-bugs (2150 mails)

< Previous Next >
[Bug 871584] New: Workaround to hear the bell does not work on SLE 12 OS
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 2 Apr 2014 09:24:05 +0000
  • Message-id: <bug-871584-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=871584

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=871584#c0


Summary: Workaround to hear the bell does not work on SLE 12 OS
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.3
Version: Final
Platform: Other
OS/Version: SLES 12
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Other
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: ocampoj@xxxxxxxxxx
QAContact: qa-bugs@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101
Firefox/27.0

Machine: Denali Premium
OS: SLED 12

Problem:
No sound or Bell heard from the machine after running ./Bell 100 100 100

/Bell: error while loading shared libraries: libX11.so.6: cannot open shared
object file: no such file or directory.

--> when i checked the installed libX11 file/s from the machine.
1. I can see that the libX11-6-1.6.2-3.53.x86_64 is already installed same with
the libX11-xcb-1.6.2-3.53.x86_64

2. then I installed the libX11-6-32bit-1.6.2-3.53.x86_64 from Yast
3. run ./Bell 100 100 100 --> did not any hear beep sound



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Install OS
2. cd /tmp
3. ./Bell 100 1000 1000

/Bell: error while loading shared libraries: libX11.so.6: cannot open shared
object file: no such file or directory.

4. install libX11-6-32bit-1.6.2-3.53.x86_64 from Yast
5. ./Bell 100 1000 1000
Actual Results:
Did not hear any sound


Expected Results:
should hear a sound

Tried to run the Workaround from previous testing:

(1) Step to disable pulse audio and turn on audible bell in metacity:
a) start SLED11SP1GM from init 3
b)Open /etc/pulse/default.pa in an editor.
Add the following two lines :
load-module module-alsa-sink device=dmix
load-module module-alsa-source devic=dsnoop



after these two lines:
#load-module module-alsa-sink
#load-module module-alsa-source device=hw:1,0

(c) mv /etc/asound-pulse.conf /etc/asound-pulse.conforg

(d) mv /usr/bin/pulseaudio /usr/bin/pulseaudioorg

(e) run ?gconftool-2 --set /apps/metacity/general/audible_bell --type=bool
true?

(f) start X, after the login, open the Gnome terminal console

(g) rmmod pcspkr

(h) modprobe pcspkr

(I) run the following test:

cd tmp -> ./Bell 100 1000 1000 --> I don't hear the bell

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
This Thread
  • No further messages