Mailinglist Archive: opensuse-bugs (2150 mails)

< Previous Next >
[Bug 871288] No sound in 13.2 milestone 0 KDE 32-bit on X41

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=871288

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=871288#c6


Howard Moreland <hrm_sfo@xxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Status|NEEDINFO |NEW
InfoProvider|hrm_sfo@xxxxxxxxx |

--- Comment #6 from Howard Moreland <hrm_sfo@xxxxxxxxx> 2014-04-01 21:52:37 UTC
---
I enabled PulseAudio as:
X41base-oS132ms0:/home/howard # setup-pulseaudio --enable
Enabling PulseAudio for ALSA...
Enabling PulseAudio for libao...
Enabling PulseAudio for mplayer...
Enabling PulseAudio for OSS...
Enabling PulseAudio for SDL...
Enabling PulseAudio for Timidity...
Enabling PulseAudio for Phonon...
Enabling PulseAudio for Kmix...
Enabling PulseAudio for speech dispatcher...
Enabling PulseAudio for SoX...
Setting auto sink/src for gstreamer
Enabling PulseAudio for QEMU/KVM
Enabling PulseAudio autospawn...
X41base-oS132ms0:/home/howard #

alsa-plugins-pulse package is installed.

The environment variable $ALSA_CONFIG_PATH was not set. I set it by doing:
howard@X41base-oS132ms0:~> ALSA_CONFIG_PATH="/etc/alsa-pulse.conf"
howard@X41base-oS132ms0:~> export ALSA_CONFIG_PATH
howard@X41base-oS132ms0:~> echo $ALSA_CONFIG_PATH
/etc/alsa-pulse.conf
howard@X41base-oS132ms0:~>

At that point, YaST test sound played, and there were lots of new items in KDE
Mixer, but mp3 file was silent.

I removed ~/.config/pulse/*, and restarted. KDE Mixer was back to having only
Dummy Output as Playback Device, and the YaST test sound was silent.

So then I disabled autospawn in /etc/pulse/client.conf (set autosspawn=no),
killed pulseaudio (here, process 1399), restarted it manually with -v option as
follows:


howard@X41base-oS132ms0:~> kill 1399
howard@X41base-oS132ms0:~> pulseaudio -v
I: [pulseaudio] main.c: setrlimit(RLIMIT_NICE, (31, 31)) failed: Operation not
permitted
I: [pulseaudio] main.c: setrlimit(RLIMIT_RTPRIO, (9, 9)) failed: Operation not
permitted
I: [pulseaudio] core-util.c: Successfully gained nice level -11.
I: [pulseaudio] main.c: This is PulseAudio 5.0
I: [pulseaudio] main.c: Page size is 4096 bytes
I: [pulseaudio] main.c: Machine ID is 0e4c6ba88a584ae1afe51a353de1bfbb.
I: [pulseaudio] main.c: Session ID is 1.
I: [pulseaudio] main.c: Using runtime directory /run/user/1000/pulse.
I: [pulseaudio] main.c: Using state directory /home/howard/.config/pulse.
I: [pulseaudio] main.c: Using modules directory /usr/lib/pulse-5.0/modules.
I: [pulseaudio] main.c: Running in system mode: no
E: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
E: [pulseaudio] main.c: pa_pid_file_create() failed.
howard@X41base-oS132ms0:~>

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >