Mailinglist Archive: opensuse-bugs (2150 mails)

< Previous Next >
[Bug 871495] New: could not authenticate to Active Directory
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 1 Apr 2014 20:19:00 +0000
  • Message-id: <bug-871495-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=871495

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=871495#c0


Summary: could not authenticate to Active Directory
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.3
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 12.3
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: AppArmor
AssignedTo: suse-beta@xxxxxxxxx
ReportedBy: jkt@xxxxxxxxxxxxx
QAContact: qa-bugs@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


Created an attachment (id=584636)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=584636)
apparmor ALLOWED winbindd

User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:28.0) Gecko/20100101
Firefox/28.0

tracked down the problem to apparmor profile for winbind. as a temporary fix i
changed YaST / Security and Users / AppArmor Configuration / Settings / Launch
/ Configure / user.sbin.winbindd to 'complain' and collected some lines from
/var/log/messages, attached.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. attempt to login from kdm_greet, or
2. wbinfo -a 'DOMAIN\username'
3. grep DENIED /var/log/messages
Actual Results:
kdm_greet says 'Login failed'.
wbinfo says NT_STATUS_NO_LOGON_SERVERS.

Expected Results:
login or authentication successful.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >