Mailinglist Archive: opensuse-bugs (5295 mails)

< Previous Next >
[Bug 851769] New: YaST Network - bridge br0 config not read properly
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 22 Nov 2013 08:49:42 +0000
  • Message-id: <bug-851769-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=851769

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=851769#c0


Summary: YaST Network - bridge br0 config not read properly
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 13.1
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 13.1
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: YaST2
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: horacius@xxxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:25.0) Gecko/20100101
Firefox/25.0

Just after the new installation, the configuration of "br0" not re-read by
YaST, a "bridge" without a name appears. The bridge interface cannot be set,
the last folder is "hardware" instead of "bridged devices".

If the settings done during installation process, it is well configured, until
using of the YaST-network module first time, (then the configuration is damaged
if saved even "as is").

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. New installation of openSUSE 12.3
2. Install hypervisor for using of XEN (via YaST virtualization module)
3. Open YaST network module to see the network devices and bridge
(mis)configuration
Actual Results:
Network interfaces cannot be edited and configured using YaST network module.

Expected Results:
Configurable network interfaces using YaST network module.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >