Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4067 mails)

< Previous Next >
[Bug 712958] Kernel Problems Under Multi-User Loads

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=712958

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=712958#c14


--- Comment #14 from David Richards <drichard@xxxxxxxxx> 2011-08-23 13:51:05
UTC ---
@greg:

AppArmor was unloaded last night and made no change to the performance.

I had to Google IPMI, so I guess we aren't using it. :) I modprobe -r'd the
module and dmesg reports the module unloaded. No change.

We have 41 users logged in today and it's taking almost 5 seconds for
/etc/hosts to open with vi. I mentioned yesterday that when I cp /etc/hosts to
/tmp/hosts and then vi that file it opens immediately. If I cp /etc/hosts to
/etc/hosts2 and then vi /etc/hosts2 it's still slow. It's the oddest thing I
have ever seen.

When we get 2 users in Nautilus, the server just comes to a crawl and freezes.
There is definitely something wrong with disk access.

We have many servers with two NICs and have never seen this problem. Our older
GNOME servers are configured in the same manner. We have Evolution running on
SLED and it's configured with two networks too.

Network RX errors continue to grow. When I check about every 1-2 seconds it
usually goes up at least by one, sometimes more.

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1C:C4:93:DF:72
inet addr:128.222.99.243 Bcast:128.222.255.255 Mask:255.255.0.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:141457074 errors:0 dropped:537878 overruns:0 frame:0

We will download, install and boot the 3.0 kernel. I'll try and schedule that
tonight when the users are off.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References