Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4067 mails)

< Previous Next >
[Bug 710915] New: Tumbleweed: No surround-sound using Kernel 3.0.0 (hda_intel)
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 8 Aug 2011 07:14:38 +0000
  • Message-id: <bug-710915-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=710915

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=710915#c0


Summary: Tumbleweed: No surround-sound using Kernel 3.0.0
(hda_intel)
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.4
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 11.4
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: Kernel
AssignedTo: kernel-maintainers@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: wittemar@xxxxxxxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:6.0) Gecko/20100101
Firefox/6.0

If I'm using kernel 3.0.0 from tumbleweed I can get just stereo-sound.
The center, subwoofer and rear-loudspeaker are silent.Booting the last
installed 2.6.39.2-35 the sound is working fine. I'm using the
following hardware:

00:14.2 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel
HDA) [1002:4383]
Subsystem: Giga-byte Technology GA-MA770-DS3rev2.0 Motherboard
[1458:a022]
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop-
ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=slow >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 32, Cache Line Size: 4 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 16
Region 0: Memory at fe024000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mA
PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Kernel driver in use: HDA Intel

Reproducible: Always

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >