Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4069 mails)

< Previous Next >
[Bug 709863] New: [i845G] KDE hangs before startup completes without compositing disabled
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 2 Aug 2011 17:26:01 +0000
  • Message-id: <bug-709863-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=709863

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=709863#c0


Summary: [i845G] KDE hangs before startup completes without
compositing disabled
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.1
Version: Factory
Platform: x86
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: X.Org
AssignedTo: bnc-team-xorg-bugs@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: mrmazda@xxxxxxxxxxxxx
QAContact: xorg-maintainer-bugs@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


KDE was working apparently fine with M3's 4.6.x and upstream workspace,
session, etc theming, even after updating to 4.7. Then I decided to start fresh
by removing most content from ~/, leaving .mc, .fonts, .mozilla, .bashrc, etc.
so that for X purposes only the user would be brand new. After that, neither
login from KDM nor startx would open KDE all the way up, hanging with a black
screen after the default KDE splash got about half way through. The hang
disables the keyboard entirely, forcing fixup via ssh login or power switch.
Eventually I thought to try creating /etc/X11/xorg.conf.d/70-composite.conf
containing:

Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSection

Now KDE 4.7 works.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
Follow Ups