Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4691 mails)

< Previous Next >
[Bug 581636] System doesn't start in graphics mode after installation from KDE Live CD.
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sun, 28 Feb 2010 20:57:23 +0000
  • Message-id: <20100228205723.116FBCC7CE@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=581636

http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=581636#c13


--- Comment #13 from Vadim Plessky <v.plessky@xxxxxxxxx> 2010-02-28 20:57:16
UTC ---

Well, OpenSUSE 11.2 works fine inside VirtualBox 3.1.4

Just extracted from 11.2 system working in VirtualBox with Guest Additions how
built-in Xorg.conf looks like:

---------------------------------------------------
# X.Org X Server 1.6.5
# Release Date: 2009-10-11
# Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX

Section "Device"
Identifier "Builtin Default vboxvideo Device 0"
Driver "vboxvideo"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Builtin Default vboxvideo Screen 0"
Device "Builtin Default vboxvideo Device 0"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Builtin Default fbdev Device 0"
Driver "fbdev"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Builtin Default fbdev Screen 0"
Device "Builtin Default fbdev Device 0"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Builtin Default vesa Device 0"
Driver "vesa"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Builtin Default vesa Screen 0"
Device "Builtin Default vesa Device 0"
EndSection
Section "ServerLayout"
Identifier "Builtin Default Layout"
Screen "Builtin Default vboxvideo Screen 0"
Screen "Builtin Default fbdev Screen 0"
Screen "Builtin Default vesa Screen 0"
EndSection
------------------------------------------------------------------

Mandriva 2010 uses generated config
(X.Org X Server 1.6.5, Kernel 2.6.31.12 )
It is also running in VirtualBox 3.1.4 with Guest Additions

------------------------------------------------------------------
# File generated by XFdrake (rev )

Section "ServerFlags"
Option "DontZap" "False" # disable <Ctrl><Alt><BS> (server abort)
#DontZoom # disable <Ctrl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse does
not work
EndSection

Section "Module"
Disable "dri"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "glx" # 3D layer
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse1"
Driver "vboxmouse"
Option "Device" "/dev/input/mice"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "monitor1"
VendorName "Plug'n Play"

# TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.
# 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
ModeLine "768x576" 50.00 768 832 846 1000 576 590 595 630

# 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
ModeLine "768x576" 63.07 768 800 960 1024 576 578 590 616
EndSection

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "InnoTek Systemberatung GmbH"
BoardName "VirtualBox virtual video card"
Driver "vboxvideo"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "screen1"
Device "device1"
Monitor "monitor1"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "layout1"
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
Screen "screen1"
EndSection

-----------------------------------------------------

So it seems problem reported in this bug is caused either by auto-config in
Xorg in OpenSUSE 11.3, or by Kernel 2.6.33

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References