Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4172 mails)

< Previous Next >
[Bug 512987] New: kmix crashes when started
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sat, 13 Jun 2009 06:18:01 -0600
  • Message-id: <bug-512987-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=512987


Summary: kmix crashes when started
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.2
Version: Factory
Platform: i686
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Minor
Priority: P5 - None
Component: KDE4 Workspace
AssignedTo: kde-maintainers@xxxxxxx
ReportedBy: jarno.vanroosmalen@xxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---


Created an attachment (id=297958)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=297958)
strace of kmix run that doen't start

User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1b99)
Gecko/20090604 SUSE/3.5b99-1.1 Firefox/3.5b99 (.NET CLR 3.5.30729)

I jsut updated on factory using zypper dup. After a restart (new kernel) kmix
is no longer running.I encountered it as the volume keys on my keyboard stopped
responding.
Running kmix manually from Konsole gives the following output:

jarno@linux-jarno:~> kmix
kmix: symbol lookup error: /usr/lib/libkdeinit4_kmix.so: undefined symbol:
_ZN12Experimental17KNotificationItem14setToolTipIconERK7QString
<unknown program name>(7896)/: Communication problem with "kmix" , it probably
crashed.
Error message was: "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message did not
receive a reply (timeout by message bus)" "



I'm not sure it's a bug or a problem on my system.
I will attach a strace of the problem.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. as i said, just run kmix
2.
3.
Actual Results:
as described above i get the following message:
jarno@linux-jarno:~> kmix
kmix: symbol lookup error: /usr/lib/libkdeinit4_kmix.so: undefined symbol:
_ZN12Experimental17KNotificationItem14setToolTipIconERK7QString
<unknown program name>(7896)/: Communication problem with "kmix" , it probably
crashed.
Error message was: "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message did not
receive a reply (timeout by message bus)" "



Expected Results:
just starting kmix

The currently installed versions of relevant packages:
linux-jarno:~ # zypper se -i -s kde4-kmix kdebase4 kdemultimedia
Loading repository data...
Reading installed packages...

S | Name | Type | Version | Arch
| Repository
--+--------------------------------------+---------+---------------------+------+-------------------------
i | kde4-kmix | package | 4.2.88svn973768-1.7 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4 | package | 4.2.88svn973768-1.5 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4-libkonq | package | 4.2.88svn973768-1.5 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4-nsplugin | package | 4.2.88svn973768-1.5 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4-openSUSE | package | 11.2-11.4 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4-runtime | package | 4.2.88svn973768-1.2 | i586
| (System Packages)
i | kdebase4-runtime-branding-openSUSE | package | 11.2-11.4 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4-session | package | 4.2.88-5.1 | i586
| (System Packages)
i | kdebase4-workspace | package | 4.2.88svn973768-1.1 | i586
| (System Packages)
i | kdebase4-workspace-branding-openSUSE | package | 11.2-11.4 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdebase4-workspace-ksysguardd | package | 4.2.88svn973768-1.1 | i586
| (System Packages)
i | kdemultimedia4 | package | 4.2.88svn973768-1.7 | i586
| openSUSE-Factory
i | kdemultimedia4-debuginfo | package | 4.2.88svn973768-1.7 | i586
| openSUSE - Factory DEBUG

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
Follow Ups