Mailinglist Archive: opensuse-bugs (13016 mails)

< Previous Next >
[Bug 462686] netconfig fails to adjust DNS config on pppd dial in
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 19 Jan 2009 16:28:29 -0700 (MST)
  • Message-id: <20090119232829.DD7FBCC7CD@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=462686

User dantm@xxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=462686#c5


Dan Samek <dantm@xxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
CC| |dantm@xxxxxxx




--- Comment #5 from Dan Samek <dantm@xxxxxxx> 2009-01-19 16:28:24 MST ---
I have same problem with HUAWEI modem on SONY Vaio VGN-FE41S. I'm able to
connect but I get no DNS answer. It worked fine until I switched to 11.1 from
11.0 (fresh install).

pppd version 2.4.5

WvDial 1.60

Linux linux-b68r 2.6.27.7-9-default #1 SMP 2008-12-04 18:10:04 +0100 x86_64
x86_64 x86_64 GNU/Linux

-------- wvdial.conf ---------------------------------------
[Dialer Defaults]
Debug mode = 1
Phone = *99***1#
Username = internet
Password = internet
Stupid Mode = 1
Dial Command = ATDT
Modem = /dev/ttyUSB0
Baud = 460800
Init1 = ATZ
Init2 = ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
ISDN = 0
Modem Type = Analog Modem
Init5 = AT+CGDCONT=1,"IP","ointernet"

------------wvdial----------------------------------
# wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
OK
--> Sending: ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
OK
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","ointernet"
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99***1#
--> Waiting for carrier.
CONNECT
--> Carrier detected. Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Mon Jan 19 23:29:31 2009
--> Pid of pppd: 9299
--> Using interface ppp0
--> pppd: 6[7f]
--> pppd: 6[7f]
--> pppd: 6[7f]
--> pppd: 6[7f]
--> pppd: 6[7f]
--> local IP address 10.20.44.120
--> pppd: 6[7f]
--> remote IP address 10.64.64.64
--> pppd: 6[7f]
--> primary DNS address 217.77.161.130
--> pppd: 6[7f]
--> secondary DNS address 217.77.161.131
--> pppd: 6[7f]
--> Script /etc/ppp/ip-up run successful
--> Default route Ok.
--> warning, no nameserver found `/etc/resolv.conf`
--> Nameserver (DNS) failure, the connection may not work.
--> Connected... Press Ctrl-C to disconnect
--> pppd: 6[7f]

------------ ifconfig ----------------------------------------------

ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:10.20.44.120 P-t-P:10.64.64.64 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:6 errors:3 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:90 (90.0 b) TX bytes:129 (129.0 b)

--------------route-----------------------------------------------
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
10.64.64.64 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default * 0.0.0.0 U 0 0 0 ppp0

------------------------------------------------------------------

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >