Mailinglist Archive: opensuse-bugs (12871 mails)

< Previous Next >
[Bug 457096] No audio on Audigy 2
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 7 Jan 2009 01:55:43 -0700 (MST)
  • Message-id: <20090107085543.D1B62245390@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=457096

User tiwai@xxxxxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=457096#c6


Takashi Iwai <tiwai@xxxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Status|NEW |RESOLVED
Resolution| |FIXED




--- Comment #6 from Takashi Iwai <tiwai@xxxxxxxxxx> 2009-01-07 01:55:43 MST ---
The "root-user only" problem can be device-file permissions. Check the output
of "getfacl /dev/snd/*". Usually the login-user appears there. For example,
in my case,

% getfacl /dev/snd/controlC0
getfacl: Removing leading '/' from absolute path names
# file: dev/snd/controlC0
# owner: root
# group: audio
user::rw-
user:tiwai:rw-
group::rw-
mask::rw-
other::---

Note "user:tiwai" line.

This ACL setup is done only via graphical login using KDM or GDM. Not XDM or
linux console.

Anyway, the file permission issue is a totally different thing, and it seems
that Johan already fixed his setup, let's close this bug.
Thanks.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
This Thread
  • No further messages