Mailinglist Archive: opensuse-bugs (8956 mails)

< Previous Next >
[Bug 209598] New: dbus daemon running but kpowersave can not connect
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 3 Oct 2006 02:13:42 -0600 (MDT)
  • Message-id: <bug-209598-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=209598

Summary: dbus daemon running but kpowersave can not connect
Product: SUSE Linux 10.1
Version: Final
Platform: i686
OS/Version: SuSE Linux 10.1
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Hotplug
AssignedTo: ihno@xxxxxxxxxx
ReportedBy: Elmar_Stellnberger@xxxxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx


Newly kpowersave reports the error message "DBUS daemon not running" more and
more often. Likewise the Yast2 power management module says it can not connect
to DBUS daemon though it is running in root mode. Nevertheless DBUS is running.
Even restarting does not help.

>/etc/init.d/dbus status
Checking for service D-BUS daemon running

boot:/home/elm/.mozilla/firefox> /etc/init.d/dbus restart
Shutting down D-BUS daemon done
Starting D-BUS daemon done

> /etc/init.d/dbus stop
Shutting down D-BUS daemon done
> /etc/init.d/dbus start
Starting D-BUS daemon done

> hal-device
error: libhal_ctx_init: (null): (null)

> hal-resmgr
ERROR! 10:11:50 hal-resmgr.c:411 main_dbus() - libhal_ctx_init: (null): (null)

As a consequence of this I can not use kpowersave to suspend or to query for
the processor speed.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

< Previous Next >