Mailinglist Archive: yast-devel (54 mails)

< Previous Next >
Re: [yast-devel] Testing AutoYast in openQA
  • From: Ludwig Nussel <ludwig.nussel@xxxxxxx>
  • Date: Mon, 30 Jun 2014 13:43:58 +0200
  • Message-id: <53B14D7E.1040406@suse.de>
Ludwig Nussel wrote:
Stefan Schubert wrote:
Hi Ludwig,
that's an great idea !!!
We can try it together. Just call me when you have time.

So, we did meet and one autoyast test is now running on openqa.suse.de

Two things can be seen with the basic profile used there¹:

in uefi the boot loader is not configured properly (the link also
has y2logs):
https://openqa.suse.de/tests/928

In legacy mode the autoinstallation progresses further but
apparently doesn't boot the correct target as gdm doesn't show up:
https://openqa.suse.de/tests/920

I found the reason, the profile didn't contain a software specification
(https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=884959).

After adding
<patterns config:type="list">
<pattern>gnome</pattern>
</patterns>

it's hit by https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=884447

Note second stage worked fine in text mode when no software was
specified. So maybe there is a boot ordering problem that starts xdm
before yast 2nd stage.

cu
Ludwig

--
(o_ Ludwig Nussel
//\
V_/_ http://www.suse.de/
SUSE LINUX Products GmbH, GF: Jeff Hawn, Jennifer Guild, Felix Imendörffer, HRB
16746 (AG Nürnberg)
--
To unsubscribe, e-mail: yast-devel+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: yast-devel+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
List Navigation