Mailinglist Archive: yast-devel (191 mails)

< Previous Next >
[yast-devel] Re: [yast-announce] factory (alpha2 too?): subtle SCR bug confuses mostly yast2-users
  • From: Lukas Ocilka <lukas.ocilka@xxxxxxx>
  • Date: Tue, 04 Mar 2008 12:45:20 +0100
  • Message-id: <47CD3650.1050100@xxxxxxx>
Martin Vidner napsal(a):
Hi,

please watch out for this bug.
As soon as Wizard::SetDesktopIcon is called, yast will fail to find
agents that was not used yet. Workaround: disable that call somehow.
I hope to have a fixed package today.

Several YaST modules might be affected, for instance YaST Runlevel:
Bug 366355 - yast2 runlevel doesn't show any services
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=366355

YaST shows these lines:
Couldn't find an agent to handle '.init.scripts.runlevel_list'
Couldn't find an agent to handle '.init.scripts.current_runlevel'
Couldn't find an agent to handle '.init.scripts.default_runlevel'
Couldn't find an agent to handle '.init.insserv_conf'
Couldn't find an agent to handle '.init.scripts.runlevels'
Couldn't find an agent to handle '.init.scripts.comments'
SCR::Read() failed

After checking that agent for init.scripts exists and discussion with
mvidner, I tried a simple hotfix:

--- cut ---
- Wizard::SetDesktopIcon("runlevel");
+ Wizard::SetTitleIcon("runlevel");
--- cut ---

... and YaST Runlevel started working!

This problem appears in FACTORY only but you still might get strange
bugreports similar to the one I got.

Have a nice day
Lukas

--

Lukas Ocilka, YaST Developer (xn--luk-gla45d)
-----------------------------------------------------------------
Ano, ano. Moudry rozkaz. Sam jsem nemel v tech gratulacich jasno.

< Previous Next >
List Navigation
This Thread
  • No further messages