Mailinglist Archive: radeonhd (699 mails)

< Previous Next >
Re: [radeonhd] Radeon X1550 problem
  • From: Marco Napetti <marco.napetti@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 12 Nov 2007 12:02:37 +0100
  • Message-id: <473832CD.6060408@xxxxxxxxxxxxx>
Egbert Eich ha scritto:
Marco Napetti writes:
> Using radeonhd drivers xorg can't find the monitor connected to the DVI
> port of my Radeon X1550.
>
> This is the output of rhd_conntest 1:0.0 :
> rhd_conntest: version 0.0.2, built from non-git sources
> Checking connectors on 0x7187, 0x174B, 0x3000 (@01:00:00):
> Load Detection: RHD_OUTPUT_NONE
> HotPlug: RHD_HPD_0
> DDC: RHD_DDC_1
> DDC Line[1]: Slaves: 6e 74 a0 a2 a6 a8 aa ac ae
>
> lspci's output for the card:
> 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV516 [Radeon
> X1300/X1550 Series]
> 01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV516 [Radeon
> X1300/X1550 Series] (Secondary)
>
> (II) RADEONHD(0): Connector[0] {RHD_CONNECTOR_VGA, "VGA CRT1", RHD_DDC_0,
RHD_HPD_NONE, { RHD_OUTPUT_DACA, RHD_OUTPUT_NONE } }
> (II) RADEONHD(0): Connector[1] {RHD_CONNECTOR_TV, "SVIDEO TV1", DDC_NONE,
RHD_HPD_NONE, { RHD_OUTPUT_DACB, RHD_OUTPUT_NONE } }
> (II) RADEONHD(0): Connector[2] {RHD_CONNECTOR_DVI, "DVI-I CRT2 DFP3",
RHD_DDC_1, RHD_HPD_1, { RHD_OUTPUT_DACB, RHD_OUTPUT_LVTMA } }
> (--) RADEONHD(0): Attaching Output DAC A to Connector VGA CRT1
> (--) RADEONHD(0): Attaching Output DAC B to Connector SVIDEO TV1
> (--) RADEONHD(0): Attaching Output DAC B to Connector DVI-I CRT2 DFP3
> (EE) RADEONHD(0): RHDLVTMAInit: unhandled connector type: 2
> (WW) RADEONHD(0): DACBSenseCRT: connector type 4 is not supported.
> (EE) RADEONHD(0): Failed to detect a connected monitor

We currently assume that DFP3 refers to LVTMA. We don't know for sure, yet.
In your version the LVTMA support doesn't handle external TMDS, yet.
Luc is working on that.
Once this is working we can verify if the assumption in the connector table
code is correct. If not we need to dig for more information about the output
linked to a connector.
However the load detection information could suggest that this assumption
is correct in your case.

Cheers,
Egbert.

I found that connecting both VGA and DVI makes DVI works, so I "simply"
have to plug-in the VGA cable before X starts and then I can unplug it
without problems.
--
To unsubscribe, e-mail: radeonhd+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: radeonhd+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups