Mailinglist Archive: opensuse (3441 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] compaq 6715b acpi problems and opensuse 11.1
  • From: Janko Mivšek <janko.mivsek@xxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 15 Jan 2009 10:28:23 +0100
  • Message-id: <496F01B7.40607@xxxxxxxxxx>
Petri Asikainen wrote:

I'm having hard time after updated my 11.0 box to 11.1 (amd64).
(6715b and 6517b are known to have bad bios and acpi )
11.0 was running wuite well, I only needed edd=off boot parameter.

But with 11.1 and every kernel with it (I also tried newest from
opensuse.org/repositories/kernel:)
I can run system only with "apm=off acpi=off irqpoll" and performance is
really bad.

If I boot with ony "irqpoll" parameter system boots and loads quite
nicely , even loads xorg put suddenly it goes down.

Could anyone help me to track/debug this problem?
Or is anyone running 11.1 with same hardware, if so what's your settings?

I have a similar problem, 11.1 64bit on HP 6715b with AMD Sempron.

Installation in safe mode went though while in normal mode it blocks
with black screen after loading installation stuff (I did net instalation).

Now I'm obviously without ACPI functions, I namely loaded later the
KPowersave and it doesn't recognize when notebook is on power and when
on battery. Not to mention that its fan works pretty loudly all the time.

What to do now, do I need to install something extra to enable ACPI?

Any help greatly appreciated.

Best regards
Janko

Janko

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References