Mailinglist Archive: opensuse (2871 mails)

< Previous Next >
[opensuse] 10.1 and 10.2 won't boot install media
  • From: "Clark P. Case" <cpcase@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 16 May 2007 23:38:01 -0400
  • Message-id: <1179373081.6011.7.camel@xxxxxxxxxxxx>
Hi,

I have a junker "desktop notebook" ( ECS A900 Desknote or I-buddie
depending on where you look online) that I am trying to load openSuse on
and it immediately reboots as soon as the dvd tries to load grub. Right
at the boot loader. I have made a number of attempts to modify bios
settings and it still loops a reset.

I have successfully installed Ubuntu on it, I have gotten it started on
Fedora but openSUSE is the only on that resets on boot attempt from the
media. 

All checksums are right, I have even tried the cd and net install iso
and they all do the same thing. The "Laptop" has the following
characteristics from what I know:

Via 1ghz cpu (clocks in windows as a 776mhz)
256 mb ram (I was able to load 10.1 and 10.2 on a desktop with this much
ram)
Via/SIS video chipsets

So, I was wondering if anyone might know why grub isn't playing nice, I
have ruled out media, the dvd rom drive, and limited ram as I have it
running Ubuntu. I was just hoping to find some obscure solution that
would let me use my distro of choice. I think the old Suse 10.0 will
load, but if I can get the latest on that would be best... any ideas
other than simply scrapping the whole thing? 

Thanks...

-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups