Mailinglist Archive: opensuse-virtual (5 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-virtual] [Fwd: Malfunctioning bridge]
On Mon, 2011-08-29 at 21:54 -0400, Todd Deshane wrote:


did you try "ethtool - K eth0 tx off" [1]

Hope the helps.

Thanks,
Todd

[1]
http://xen.markmail.org/search/?q=xen+ethtool+-K+eth0+tx+checksum+off#query:xen%20ethtool%20-K%20eth0%20tx%20checksum%20off+page:1+mid:ozu24u7azscw2zwf+state:results

No, not yet.
Will try it first thing tomorrow morning.

Although it's beyond my comprehension why:
"change the checksumming parameters of the specified ethernet device."
should have any influence, if so i would expect more relevant info in
syslog on either dom-0 or dom-U

Saw some references, that shouldn't make anybody happy:
http://www.shorewall.net/XenMyWay-Routed.html

And some people go even much further:

ethtool -K eth0 tx off
ethtool -K eth0 sg off
ethtool -K eth0 tso off
ethtool -K eth0 gso off
ethtool -K eth0 gro off
ethtool -k eth0
#ethtool -K eth0 rx off
#ethtool -K eth0 ufo off
#ethtool -K eth0 lro off

http://pbraun.nethence.com/doc/sysutils_xen/guest_redhat.html

On may 2008 Jeroen Torrekens wrote:
It is a bug in Xen. In a few places in the network stack,
there are some checksums made.
Somewhere along the way an extra checksum is taken where it shouldn't.
So the checksum doesn't match the packet anymore.

But i sincerely hope that those problems are solved by now?

Strange thing is that only one combination of dom-0/dum-U fails.
But i'll try it, and report back

Hans
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-virtual+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-virtual+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
List Navigation
This Thread