Mailinglist Archive: opensuse-security (138 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-security] PPPoE. Is this illegal what has happened to my pc? (really security stuff)
  • From: Miguel ALBUQUERQUE <miguel.albuquerque@xxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 13 Dec 2005 09:47:56 +0100
  • Message-id: <OF883D156C.FCC3EEBF-ONC12570D6.002F6C8A-C12570D6.0030452E@xxxxxxx>
well maybe your ISP uses a Token Ring network which got broken and now the
Token is missing...just joking...anyway, some ISP's provide a default
username and password to be used only to register your account in the
network, or testing your bandwidth...If that's the case it's surely a
security issue, but it's your ISP that should be worried about...

Regards,

Miguel Albuquerque
Network Administrator

CODaLIS SA

Chemin de Trèfle-Blanc 18
1228 Plan-Les-Ouates / CH

TEL : +41 22 827 30 80
FAX : +41 22 827 30 33
http://www.codalis.ch


DISCLAIMER
- This message is intended for the use of the named person only. The
information contained in this E-mail is confidential and any disclosure,
copying, distribution or taking any action in reliance on the contents of
this information is strictly prohibited. This message does not represent a
formal commitment by Codalis SA. Codalis SA is neither liable for the
proper and complete transmission of the information contained in this
communication nor for any delay in its receipt.



Raicu Andi <raicuandi@xxxxxxxxx>
13.12.2005 09:17

To
suse-security@xxxxxxxx
cc

Subject
[suse-security] PPPoE. Is this illegal what has happened to my pc? (really
security stuff)






Hello all.
I live in Romania, in the city of Pitesti. There, the (probably)
best ISP is RDS. Now, RDS gives us internet trough PPPoE, which
requires an user and a password. Since it's the hollidays now, I
forgot to pay my bill and they cut my account off. I'm SURE I haven't
payed it. After a fresh format (installing SUSE10), when I was
installing, I set-up my pppoe connection (dsl-like). After the
installation is done... suprize: I could browse the web. BUT kinternet
reports me that I'm NOT connected, and I don't have other ways of
connecting, and I don't know other accounts.
When I downloaded the ISOs, sometimes windows reseted the pc (stupid
win!) and some rpm were corrupted (kernel source, kpim etc.) and were
not installed due to the md5 checks.
I usually have 128kbps and download with 15-16KB/s, but now I have
like 4-5KB/s.
I can't understand what is going on! Please excuse me if this is not
a security-related issue (even I can't explain how I got connected to
the net...) , but I gotto find out what has happened.

Thank you all in advance!

--
Check the headers for your unsubscription address
For additional commands, e-mail: suse-security-help@xxxxxxxx
Security-related bug reports go to security@xxxxxxx, not here


< Previous Next >
References