Mailinglist Archive: opensuse-kde (310 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-kde] ssl problem on 4.9.1
  • From: Freek de Kruijf <f.de.kruijf@xxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 24 Sep 2012 14:35:26 +0200
  • Message-id: <30650868.Z5PZriD35R@eik122>
Op maandag 24 september 2012 12:21:37 schreef Cor Blom:
Hi,

Some time ago I file kde bug #306899.

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=306899

This is possibly an opensuse bug, not kde. I have done some testing. The bug
is also present in qupzilla, not an kde app. As it is the site of my ISP, I
have the bug also when I use ssl to get my mail (in kmail).

I have tried kubuntu (12.10 beta and 12.04 with kde 4.9.1) and there the
website loads without problem. That's why I am thinking this is maybe
opensuse specific.

Can anyone reproduce this? And shall I file a bug with bugzilla.novell.com?

Thanks,

Cor

I am using openSUSE 12.2 and I have the same problem connecting with konqueror
to https://www.ziggo.nl The certificate is not trusted and I have to manually
trust the certificate of "UTN USERFirst Hardware Root CA". This certificate is
present in /etc/ssl/certs as a soft link to /usr/share/ca-
certificates/mozilla/UTN_USERFirst_Hardware_Root_CA.pem

This certificate has the following comment lines:
# alias=UTN USERFirst Hardware Root CA
# trust=server-auth
# openssl-trust=serverAuth

Probably konqueror does something wrong with the type of trust, although the
type seems to be server-auth, which IMHO should work. Still uncertain whether
this is something in openSUSE or KDE. I tested it in openSUSE 12.2 with
Konqueror 4.9.1 release 561.

In the same system I have no problem using Firefox, which uses the same
certificate; I checked that.

--
fr.gr.

Freek de Kruijf

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-kde+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-kde+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
References