Mailinglist Archive: opensuse-factory (188 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] Major UI problem after latest TW update
Albert Koelmans composed on 2018-12-19 10:38 (UTC):


inxi output is as follows:

System:    Host: linux64.site Kernel: 4.19.4-1-default x86_64 bits: 64
compiler: gcc v: 8.2.1 Desktop: KDE Plasma 5.14.3
           tk: Qt 5.11.2 wm: kwin_x11 dm: SDDM Distro: openSUSE Tumbleweed
20181126
Graphics:  Device-1: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated
Graphics vendor: Micro-Star MSI driver: i915
           v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0412
           Display: x11 server: X.Org 1.20.3 driver: intel unloaded:
fbdev,modesetting,vesa compositor: kwin_x11
           resolution: 1920x1080~60Hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Haswell Desktop v: 4.5 Mesa
18.1.7 compat-v: 3.0 direct render: Yes

That kernel is 3 weeks old. Does it work better with that than the current
4.19.7?

Next to try after current kernel is 'zypper rm xf86-video-intel'. The Intel
driver hasn't had an official release since 3.5 years ago. My Haswell and all
other Intel gfx I have that are supported by it are happily using the
modesetting driver provided by the X server, both on Leap and TW.

If the driver switch doesn't provide a cure, try temporarily disabling Plymouth,
by appending plymouth.enable=0 in your Grub menu using the e key.
--
Evolution as taught in public schools is religion, not science.

Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata *** http://fm.no-ip.com/
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >