Mailinglist Archive: opensuse-factory (421 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] headset microphone does not change after plug-in
  • From: Mischa Salle <mischa.salle@xxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 24 Sep 2017 21:25:43 +0200
  • Message-id: <CAD38tB0oxazr8QSg+MFTw+1R+B2D61LcWad8kCdmq7=jdFkz6A@mail.gmail.com>
On Wed, Sep 20, 2017 at 11:20 PM, Michal Hlavac <miso@xxxxxxxxx> wrote:

thanks Mischa, it works!

Good to hear!
Perhaps it would be good as OpenSUSE feature request, although it's
not trivial, since people with two single jacks probably want to keep
the old setup...
I liked the idea of having it switchable as suggested in the bug.


replying also to factory list.

Sure, thanks, I was in a hurry on Wednesday and accidentally only
replied to you (and forgot to put my mail client in text only mode)

Mischa



m.


On streda, 20. septembra 2017 17:32:07 CEST you wrote:

Hi,

I had the same problem and fixed it by some manual changes to
/usr/share/pulseaudio/alsa-mixer/paths/analog-input-internal-mic.conf
basically following the workaround in the comment in
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=101798#c5
You also need to lower the priority of analog-input-headphone-mic.conf (same
dir), e.g. to 85 instead of 87, otherwise it switches by default to
headphone, not to headset.

The only problem is that an update of pulseaudio will revert it.


Best wishes,

Mischa



On Wed, Sep 20, 2017 at 3:51 PM, Michal Hlavac <miso@xxxxxxxxx> wrote:

Hi,

I have Dell XPS 9560 with Intel Corporation Device a171 sound card.
I have headset with microphone and when I plug jack in speakers automatically
change to headset but microphone doesn't.
I have latest pulse audio 11.0

thanks, m.

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx






--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
This Thread