Mailinglist Archive: opensuse-factory (421 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] headset microphone does not change after plug-in
  • From: Michal Hlavac <miso@xxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 20 Sep 2017 23:21:56 +0200
  • Message-id: <1644064.zUYcV8DteT@hlknb>
thanks Mischa, it works!

replying also to factory list.

m.


On streda, 20. septembra 2017 17:32:07 CEST you wrote:

Hi,

I had the same problem and fixed it by some manual changes to
/usr/share/pulseaudio/alsa-mixer/paths/analog-input-internal-mic.conf
basically following the workaround in the comment in
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=101798#c5
You also need to lower the priority of analog-input-headphone-mic.conf (same
dir), e.g. to 85 instead of 87, otherwise it switches by default to headphone,
not to headset.

The only problem is that an update of pulseaudio will revert it.


Best wishes,

Mischa



On Wed, Sep 20, 2017 at 3:51 PM, Michal Hlavac <miso@xxxxxxxxx> wrote:

Hi,

I have Dell XPS 9560 with Intel Corporation Device a171 sound card.
I have headset with microphone and when I plug jack in speakers automatically
change to headset but microphone doesn't.
I have latest pulse audio 11.0

thanks, m.

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx






--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
This Thread
Follow Ups
References