Mailinglist Archive: opensuse-factory (347 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] *Updated* NVIDIA gfx driver RPMs available for Tumbleweed ...
  • From: Mykola Krachkovsky <w01dnick@xxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 03 Sep 2017 12:53:54 +0300
  • Message-id: <2836658.a4N4I1enXW@thaumaturge>
неділя, 3 вересня 2017 р. 11:35:23 EEST Andrei Borzenkov написано:
03.09.2017 11:26, Mykola Krachkovsky пишет:
Strange Arch wiki
has nothing about that

https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA_Optimus#Using_nvidia
describes exactly that.

I've done that (except "Alternative configuration") and added /usr/share/sddm/
scripts/Xsetup.

I haven't found any GPU switches in the UEFI.

So I've tried to use configuration from [1]. And there is no any difference,
still blank black screen. I can even login by blindly entering the password,
KDE starts, but still screen is off. Xorg.0.log has no noticeable errors [2].
I've run from tty: `DISPLAY=:0 xranrd --listproviders`

Providers: number : 2
Provider 0: id: 0x205; cap: 0x1 (Source Output); crtcs: 0; outputs: 0;
associated providers: 0; name: NVIDIA-0
Provider 1: id: 0x46; cap: 0xf (Source Output, Sink Output, Source Offload,
Sink
Offload); crtcs: 3; outputs: 4; associated providers: 0; name: modesetting
output 0x42
output 0x43
output 0x44
output 0x45

and output looks ok (needed capabilities are present) but output just
numbered, there are no names eDP-1, DP-1, HDMI-1, HDMI-2.

I can run `DISPLAY=:0 scrot` but got 640x480 black file, `DISPLAY=:0
glxspheres` runs and says that NVidia driver is used but got only 5 fps.

Full content of xorg.conf is [3]. What I've done wrong?

[1] https://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/384.69/README/
randr14.html
[2] http://susepaste.org/60627857
[3] http://susepaste.org/83934734

--
Kind regards,
Mykola Krachkovsky
--
Найкращі побажання,
Микола Крачковський
< Previous Next >